Ga naar inhoud
Wie is die vrouw die op een verpakking van een opblaasbare droogkap uit de jaren zeventig staat afgebeeld? In een spel met fictie en documentaire toetst de filmmaker haar vermoedens aan de werkelijkheid.
Wie is die enigszins verlegen vrouw die op de verpakking van een opblaasbare droogkap uit de jaren zeventig staat afgebeeld, en hoe is ze daar terechtgekomen? Uit verbeelding en onderzoek van de filmmaker ontstaan twee verhalen: een verzonnen leven en een werkelijk leven. Beide worden gereconstrueerd met behulp van al dan niet geënsceneerde foto's en home-video’s, opnames van straten en huizen en voice-overs. Een experimenteel spel rond nóg iets anders, iets wat zowel speelfilms als documentaires doen: het creëren van een werkelijkheid.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: Melanie
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 12 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Inschrijving, Geen Sectie
Editie: NFF 2016

Geschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.