Ga naar inhoud
Karaktergedreven drama waarin een Nederlandse sociaal werkster alles uit de kast haalt om een twaalfjarig, getraumatiseerd Filippijns meisje te redden van de ondergang. Maar is dit weerbarstige kind nog wel te redden?
Lilet is een getraumatiseerd meisje, door schade en schande te vroegwijs geworden voor haar twaalf jaar. De Filippijnse rent regelmatig weg bij haar moeder en stiefvader die haar als prostituee in willen zetten. In de nachtelijke straten van Manila weet Lilet zich staande te houden, maar gelukkig is ze niet. Dromen doet ze wel: haar afwezige vader is in haar beleving een beroemd acteur en ze fantaseert erover rijk en beroemd te worden. Een Nederlandse sociaal werkster probeert alles om dit onaangepaste, weerbarstige meisje te helpen, maar Lilet lijkt eigenlijk al besloten te hebben naar niemand meer te luisteren; er is toch niemand die het beste met haar voor heeft. In de voice-over vertelt Lilet ondertussen haar eigen, tragische versie van het sprookje Sneeuwwitje. Karaktergedreven drama over een meisje dat niet te redden lijkt.

Credits

Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Visual Effects

Titel: Lilet Never Happened
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 46 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2012

Blik naar buiten(land)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.