Documentaire over de actuele kwestie rondom orgaandonatie. En waarom zetten sommige artsen, ethici en nabestaanden hun vraagtekens bij het hersendoodprotocol?
Sinds een jaar is iedere Nederlander na overlijden potentieel orgaandonor, tenzij expliciet bezwaar is aangetekend. Maar kunnen we er zeker van zijn dat de donor er niets van merkt? Een van de meest gehoorde bezwaren tegen de nieuwe wet is dat deze diep ingrijpt in de persoonlijke levenssfeer. Daarnaast is men bang dat artsen te snel tot orgaandonatie over zouden gaan. Frans Bromet spreekt in deze onderzoekende documentaire met artsen, nabestaanden en ervaringsdeskundigen over hoe zij de nieuwe wet in de praktijk ervaren.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
&Bromet
Omroep
KRO-NCRV

Titel: Leve de organen
Jaar: 2019
Duur : 56 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

PolitiekMaatschappijGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.