Ga naar inhoud
Leef mee met Lenno (10), een drukke jongen die niet begrijpt waarom mensen vaak boos op hem zijn. Hij vindt troost bij zijn maanvis. Een dier dat agressief heet te zijn, maar volgens Lenno is dat niet waar. Winnaar IDFA Award voor beste kinderdocumentaire.

"Lenno, Lenno, doe eens normaal!" Hoe vaak hoort Lenno dat niet? De wereld door de ogen van een impulsief kind, gefilmd in een even impulsieve stijl. Hij bokst met zijn tweelingbroertje Teun, huilt als hij zich pijn doet, loopt weg voor kritiek en is blij met de stoere kleurplaten die hij van zijn moeder krijgt. Lenno vindt het stom dat andere mensen zeggen dat hij een probleem heeft. Zijn zorgzame maar spartaanse vader was vroeger ook geen lieverdje. Nu wil hij dat zijn zoon het beter doet. Vaak botsen ze, maar Lenno kan ook heel lief en vertrouwelijk zijn. Samen met zijn maanvis, die tegelijkertijd klankbord en spiegel van zijn worstelingen is, probeert hij zijn plek te vinden in het gezin en de maatschappij.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Tangerine Tree
Omroep
HUMAN
Postproductiebedrijf
Raamw3rk
Postready

Titel: Lenno & de maanvis
Jaar: 2017
Duur : 18 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

GezondheidJeugd

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.