Ga naar inhoud
Na een feest op oudejaarsavond gaan drie mensen door Amsterdam lopen. Ze delen een groot verdriet. De wandeling lijkt 24 uur te duren, maar in feite verstrijkt er bijna achteloos een heel jaar.
Het begint op een feest, een huisfeest in Amsterdam-West op oudejaarsavond. Na het inluiden van het nieuwe jaar beginnen drie van de feestgangers, die een groot verdriet delen, te lopen door de stad. Pas als de drie echt met elkaar geconfronteerd worden, kunnen ze verder met hun leven. Ze ervaren hun tocht als 24 uur, maar in feite verstrijkt er een heel jaar. De sprongen in de tijd, door de seizoenen heen, zijn even onnadrukkelijk als vanzelfsprekend. De film is gemaakt volgens een strak concept; een jaar lang werd elke maand één dag gefilmd.

Titel: Een dag in 't jaar
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 13 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Panorama, Forum van de Regisseurs
Editie: NFF 2015

DramaJeugd

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.