Ga naar inhoud
De losgeraakte, op het eerste gezicht verdorde struiken die over de steppen van Kirgizië rollen, vertellen in poëtische beelden verhalen over de menselijke veerkracht en over hoe niets is wat het lijkt.
Het speelfilmdebuut van documentairemaker Marjoleine Boonstra speelt zich af op de kale steppen van Kirgizië. Daar tuimelen losgeraakte struiken, zogenaamde steppenrollen die op het eerste gezicht verdord lijken, over de vlakten. In poëtische beelden - die Boonstra’s achtergrond als fotograaf verraden - worden de verhalen verteld die de rondwaaiende takken uit alle uithoeken van het land oppikken. Verhalen over de levens van gewone mensen, over ongewone veerkracht en over hoe niets is wat het lijkt.Titel: Kurai Kurai - Verhalen met de wind
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Jaarselectie, Filmspecials, NFF Internationale coproducties
Editie: NFF 2014

Internationaal

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.