Ga naar inhoud
In de roerige jaren zestig besloot Louis van Gasteren (1922) alles vast te leggen: ideeën, anekdotes, gezinsleven, filmavonturen. Ruim veertig jaar later werd dit associatieve zelfportret afgemaakt.

Associatief zelfportret én tijdsdocument van Louis van Gasteren (1922), nestor van de Nederlandse documentaire. Terugblik op de roerige jaren zestig, toen hij besloot alles vast te leggen. Over het met een windbuks schieten op de torenklokken, over zijn dochtertje, zijn filmavonturen, LSD-goeroe Timothy Leary, de uitvaart van zijn vader, de zelfmoord van zijn moeder en veel meer. Alles wat in het hoofd van Van Gasteren zit. De film strandde verschillende malen, maar werd in 2012 alsnog voltooid.

Credits

Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Spectrum Film

Titel: Nema Aviona Za Zagreb
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2013

InternationaalKunst & CultuurGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.