Ga naar inhoud
Intieme documentaire volgt kinderpsycholoog Joan Sträter bij haar poging het ontsporende geweld tussen tweelingbroers Alaa en Adil te stoppen. Waar de meesten liever wegkijken, kijkt zij juist toe.
Met gedragstherapie probeert kinderpsycholoog Joan Sträter het ontsporende geweld tussen de veertienjarige tweelingbroers Alaa en Adil te stoppen. Waar de meeste mensen liever wegkijken, kijkt zij juist toe. Niet alleen de broers laten de camera diep in hun privédomein toe, ook de psycholoog. Beelden van een ontspannen zingende Joan bij een koorrepetitie zijn doorsneden met beelden van een gewelddadige oorlogsgame die uitmondt in een heftige escalatie tussen de broers. Weet Joan herhaling in het vervolg te voorkomen?

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Zuidenwind Filmprodukties
Omroep
NCRV TV

Titel: Joan's Boys
Jaar: 2013
Duur : 1 uur
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2013

MaatschappijMediafonds 25 Jaar

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.