Dicht op de huid gefilmde, commentaarloze documentaire over het dagelijkse bestaan van een verstandelijk gehandicapte tiener en zijn verzorgers. Door zijn autisme en extreme gevoeligheid voor prikkels heeft Jeroen voortdurend zorg nodig.

‘Nee Jeroen, leg dat neer.’ ‘Doe eens voorzichtig.’ Tijdens het wachten op de bus die de autistische Jeroen naar de opvang brengt, herhaalt zijn moeder het bijna als een mantra: ‘niet doen, Jeroen.’ Vanwege zijn aandoening is Jeroen gevoelig voor prikkels. De filmmakers filmden 24 uit van het leven van de puber. Dicht op de huid gefilmd en zonder commentaar tonen zij hoe zijn verzorgers Jeroen voortdurend op het rechte spoor moeten houden.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
IDTV Docs

Titel: Jeroen Jeroen
Jaar: 2011
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2012

Sociaal maatschappelijk

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2012)
Petra Lataster-Czisch
Beste Korte Documentaire (2012)
Peter Lataster

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01