Ga naar inhoud
Onvervalste roadmovie waarin een tweeling in de nauwe ruimte van een aftandse camper de (afwezige) band met hun onbekende biologische moeder onder ogen moet zien. Buiten dient New Mexico zich in alle uitgestrektheid aan.
Onvervalste roadmovie onderzoekt het verlangen naar een moederband van twee zusjes, die onverwacht een telefoontje van hun tot dan toe onbekende Amerikaanse moeder krijgen. De tweeling Sofie en Daan, opgevoed door twee vaders, moeten haar naar een revalidatiecentrum rijden. Sofie is niet geïnteresseerd in die ‘leverancier van eicellen’, maar Daan heeft altijd gefantaseerd over haar moeder en wil dolgraag naar Amerika. Vóór ze het weten rijden ze in een aftandse camper met de raadselachtige en onaangepaste Jackie (Oscarwinnares Holly Hunter) door de imposante vlaktes van New Mexico. Buiten is er alle ruimte maar binnen, in de nauwe cabine vol opgekropte emoties, worden de zusjes gedwongen alle aannames over zichzelf en hun onbekende moeder los te laten.

Titel: Jackie
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 36 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2012

Blik naar buiten(land)

Gouden Kalf nominaties

Beste Actrice (2012)
Jelka van Houten

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2012)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.