Amerikaanse remake van Theo van Gogh’s Interview. Steve Buscemi regisseerde het drama én speelt de cynische journalist die tegen heug en meug een bekende popdiva annex soapster moet interviewen.

Na de moord op Theo van Gogh in 2004 is zijn ambitie om een Amerikaanse remake te maken van Interview door producent Gijs van de Westerlaken alsnog gerealiseerd. Steve Buscemi, regisseur en vooral bekend als acteur (onder andere Reservoir Dogs, Ghost World), nam het project op zich. Hij regisseerde de remake en speelt de cynische journalist die tegen heug en meug een bekende popdiva annex soapster moet interviewen. Als oorlogscorrespondent heeft hij de nodige ellende in de wereld gezien en hij vindt de opdracht beneden zijn waardigheid. Uiteraard loopt de ontmoeting op een botsing uit, maar noodgedwongen brengen ze toch de avond samen door. Beiden zijn op hun eigen manier beschadigd en hebben zo hun eigen verdriet, maar uiteindelijk weten ze een soort gevechtsklare intimiteit te bereiken. De film werd goed ontvangen en is een mooie hommage aan Van Gogh. Met ook kleine verwijzingen zoals een foto van Van Gogh en een vrachtwagen van Van Gogh Movers.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Sound Design

Titel: Interview
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2014

Internationaal

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.