Ga naar inhoud
Nicoline, een ervaren gevangenispsychiater, begint aan een nieuwe baan in een tbs-kliniek. Daar laat ze zich verleiden tot een gevaarlijke verhouding met een manipulatieve serieverkrachter.
'Ik heb zelden zo vrij gespeeld', zegt Carice van Houten over haar rol als Nicoline, een psychiater in een tbs-kliniek. Bekneld tussen een verwarrende relatie met haar moeder en haar fascinatie voor een zedendelinquent drijven haar verlangens haar in een gevaarlijke richting. De charmante psychopaat staat op het punt met verlof te gaan, maar Nicoline vertrouwt hem niet. Het machtsspel verschaft haar in deze psychologische thriller meer genot dan ze durft toe te geven. Dit regiedebuut van Halina Reijn, naar een eigen idee, is de openingsfilm van het festival.

Titel: Instinct
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 39 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Forum van de Regisseurs
Editie: NFF 2019

RomantiekDramaMaatschappijMisdaad

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.