Liefdevol portret in interviews, archiefbeelden en oogstrelende opnames van het tot sloop gedoemde, monumentale flatgebouw Kleiburg - exponent van de mislukte stedebouwkundige utopie De Bijlmer.
Een stad gebouwd voor de toekomst. Die grootse woorden begeleidden eind jaren zestig de presentatie van De Bijlmer - een uit flatgebouwen opgetrokken wijk die de woningnood in Amsterdam moest terugdringen. Een van de pronkstukken was Kleiburg, vierhonderd meter lang en elf verdiepingen hoog. Oud-bewoners, architecten en andere liefhebbers van de flat verhalen van de opkomst en ondergang van de omstreden wijk. Naast interviews veel archiefbeelden en liefdevolle opnames van de tot sloop gedoemde betonnen kolos.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Visser & Van Rijckevorsel Filmprodukties

Titel: Kleiburg - de laatste Bijlmerflat
Jaar: 2013
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2013

GeschiedenisKunst & CultuurMediafonds 25 JaarMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01