Ga naar inhoud
Documentaire over de verstandelijk gehandicapte Peter en zijn groepsgenoten die de transformatie van hun instelling naar woningen waar zij tussen 'normale' mensen gaan leven angstig tegemoet zien.
Zeven jaar lang registreert de camera het leven van Peter die in een instelling voor verstandelijk gehandicapten woont. Peter droomt van een eigen gezin in de gewone maatschappij, maar omdat er regelmatig iets ‘ontploft’ in zijn hoofd, waardoor hij alle controle verliest, blijft het bij fantaseren. Met gabberhouse, drummen en pianospelen probeert hij vat te krijgen op zijn problemen. Als de directeur besluit dat alle bewoners in nieuwe woningen tussen ‘normale’ mensen moeten leven, ontstaat er, na aanvankelijke blijdschap, angst en stress bij Peter en zijn groepsgenoten.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
Human TV

Titel: Ik hoor hier niet thuis
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 18 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Competities
Editie: NFF 2015

PolitiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.