Ga naar inhoud
Deze jongeren in een gesloten inrichting hebben heftige dingen achter de rug. Achter stoerheid en woede gaan pijn en onzekerheid schuil. In vertrouwelijke momenten komen emoties los en laten ze zien wie ze zijn.
De gesloten inrichting Transferium Jeugdzorg is geen gevangenis, maar de tieners die hier zitten kunnen niet weg. Iedere avond gaat de deur van hun kamer op slot. Wat ze achter de rug hebben is niet mis. Criminaliteit, drugs, misbruik, poging tot zelfmoord. 'Ik ben hier om te kijken en te luisteren naar de kinderen,' merkt de filmmaker op. Observaties van de dagelijkse bezigheden naast emotionele therapiegesprekken en vertrouwelijke ontboezemingen. Plezier, boosheid en kwetsbaarheid. Stoere houdingen, breekbare zelfbeelden. Met vallen en opstaan vooruit.

Titel: 'Ik ben geen probleemkind, ik ben een uitdaging'
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Inschrijving, Geen Sectie
Editie: NFF 2016

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.