Bejaarde vrouwen praten over hun tweede geboorte - de sekseoperatie in Casablanca - en over hun vaak uitbundige en soms tragische levensloop.

‘Kan elke man een mooie vrouw worden?’ vraagt filmmaker Michiel van Erp aan de bejaarde April, een beeldschone vrouw die vroeger een man was. Zij is een van de flamboyante hoofdfiguren uit deze documentaire over transseksuelen die in het midden van de vorige eeuw een sekseoperatie ondergingen. Voor die destijds zeer controversiële ingreep gingen ze naar Casablanca, waar ze werden geholpen door de onorthodoxe chirurg Burou. De verschillende vrouwen - uit Duitsland, Engeland, België en Nederland - vertellen over hun ervaringen uit die tijd, hun bewondering voor Burou en hun uitbundige en soms tragische levens, vaak geïllustreerd met foto’s en ander archiefmateriaal. Ze worden ook gevolgd, op hun reizen naar vrienden, bij het begeleiden van jonge transseksuelen en op bedevaart naar Casablanca, waar ze voor de tweede keer werden geboren.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
De Familie Film & TV
Omroep
VPRO TV
Distributie
Cinema Delicatessen

Titel: I Am a Woman Now
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2012

Sociaal maatschappelijkBlik naar buiten(land)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.