Ga naar inhoud
Drama waarin de Chinese Liling naar het dorp van haar jeugd reist om haar plotseling blind geworden moeder te verzorgen. Hun verschillende visies op haar ziekte zorgen aanvankelijk voor botsingen.
Wanneer haar moeder plotseling blind wordt, verlaat dochter Liling haar veilige bestaan in een Chinese metropool om haar moeder te verzorgen op het kleine eiland waar ze opgroeide. Lilings wetenschappelijke benadering van haar moeders blindheid botst aanvankelijk met de spirituele benadering van de patiënt zelf. Maar ook Liling hunkert naar het bestaan van een zesde zintuig. Als tegengeluid voor haar existentiële eenzaamheid in de grote stad. Drama over de onmogelijkheid tot ultiem contact tussen mensen.

Credits

Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Visual Effects

Titel: How to Describe a Cloud
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2013

RomantiekInternationaal

Gouden Kalf nominaties

Beste Regie (2013)
David Verbeek
Beste Geluid (2013)
Peter Warnier

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.