Ga naar inhoud
Intiem portret van Hemel, een meisje tussen jeugd en volwassenheid, dat opgroeit met een vader met telkens nieuwe vriendinnen. Ze gebruikt seks als machtsmiddel en provocatie.
Hemel groeit alleen op met haar vader, de charmante veilingmeester Gijs. Ze verlangt er niet naar om volwassen te zijn, maar ze verzet zich er ook niet tegen. Wat ze meer voelt, is een toestand van 'ertussen’. Tussen jeugd en volwassenheid, tussen afhankelijk en dominant, tussen seks en liefde, tussen haar vorige onenightstand en haar volgende. En tussen haar gevoel voor haar vader, die steeds nieuwe vriendinnen heeft, en haar moeder, die overleed toen ze nog jong was. Regisseur Sacha Polak verdeelt de vertelling in hoofdstukken en blijft steeds dichtbij de beleving van Hemel. Die gebruikt seks als machtsmiddel. Ze pikt jongens op in de kroeg met grove taal en zinnelijk gedrag. Haar spel is soms grensoverschrijdend en gevaarlijk. Wanneer Gijs zijn grote liefde vindt, moet ook Hemel in beweging komen.

Titel: Hemel
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie, De Belofte
Editie: NFF 2012

Blik naar buiten(land)

Gouden Kalf winnaar

Beste Actrice (2012)
Hannah Hoekstra

Gouden Kalf nominaties

Beste Scenario (2012)
Helena van der Meulen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.