Ga naar inhoud
Still

Harry, Tiny en Sonja

Regie: Maartje Nevejan
Na dertig jaar beschermd wonen moeten Harry, Tiny en Sonja op eigen benen staan. Het proces dat ze doorlopen geeft een evenwichtige inkijk in wat de participatiemaatschappij in de praktijk betekent.
In het kader van de participatiemaatschappij wordt er na dertig jaar beschermd wonen van Harry, Tiny en Sonja verwacht dat ze op eigen benen gaan staan. Maar kunnen ze dat? Ze hebben een psychiatrische achtergrond, wat gebeurt er als het misgaat? Het proces dat de drie doorlopen laat onbevooroordeeld zien wat de snelle veranderingen in de zorg en het loslaten van de verzorgingsstaat betekent voor degenen die het aangaat. De focus van de documentaire ligt op de belevingswereld van de drie individuen die niet allemaal even zelfredzaam zijn, maar het met elkaar proberen te rooien.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Cerutti Film
Omroep
Human TV
Titel: Harry, Tiny en Sonja
Jaar: 2015
Duur : 56 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2015
Panorama PolitiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.