Ga naar inhoud
Still

Guilty Movie

Regie: Johan Timmers, Thijs Römer, Arne Toonen, Michel Sluysmans, Michiel ten Horn
De pubervrienden Simon en Peer leggen hun leven vast in een onschuldige film, die verandert in een luguber testament als Simon plotseling sterft en de labiele Peer besluit om een gruwelijke aanslag te plegen.
De puberjongens Peer en Simon maken als ode aan hun hechte vriendschap een film over hun leven. Dit onschuldige plan krijgt een lugubere wending wanneer Simon door een auto-ongeluk om het leven komt en de labiele Peer er alleen voor komt te staan. Een happy end van de film zit er nu niet meer in. Peer besluit dat een gruwelijke aanslag de beste manier is om wraak te nemen op zijn eenzame bestaan en de film wereldwijd onder de aandacht te brengen. Dit eerste filmproject van Stichting Barnfilms, waaraan drie verschillende crews werkten, geeft een realistische kijk op het fenomeen 'lone wolves'.
Titel: Guilty Movie
Jaar: 2012
Duur : 47 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2013
Jaaroverzicht Misdaad

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.