Ga naar inhoud
Still

Greetings from Aleppo

Regie: Thomas Vroege, Floor van der Meulen, Issa Touma
De Syrische fotograaf Issa Touma keert regelmatig terug naar zijn geboorteplaats die in de oorlog in een frontlinie is veranderd. Documentaire over de veerkracht van gewone mensen in een verscheurde stad.

Sinds 2014 keert de Syrische fotograaf Issa Touma regelmatig terug naar Aleppo, waar zijn straat vijf jaar geleden in een frontlinie veranderde. In deze documentaire laat hij zien dat het echte leven daar heel anders is dan de nieuwsberichten suggereren. Hij filmt alledaagse gebeurtenissen, bezoekt vrienden en familie en ziet de onontplofte bom in het appartement van zijn ouders. De absurde en ontroerende kanten van het overleven in een door oorlog verscheurde stad. Dit vervolg op 9 Days - From My Window in Aleppo is een ode aan de veerkracht.

Credits

Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Deep Focus Web Docs
Paradox
Distributie
Square Eyes
Titel: Greetings from Aleppo
Jaar: 2017
Duur : 17 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie MaatschappijPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.