De jonge vluchteling Modou wordt na vijf jaar gedeporteerd naar een Gambia dat hij niet meer herkent. Of is hij zelf veranderd door zijn leven aan de andere kant van de oceaan?
Wat is de menselijke impact van migratie tussen Afrika en Europa? Hier wordt dat bekeken door de lens van een Gambiaanse terugkeermigrant. De film behandelt de psychologische conflicten die ontstaan wanneer Modou, een jonge West-Afrikaan, terugkeert naar zijn thuisland nadat hij illegaal heeft gewoond in wat ooit het paradijs had moeten zijn: Europa. Modou voelt zich in dit korte drama niet meer thuis in zijn geboorteland, maar zal er toch zijn plek moeten vinden.

Credits

Producent
Production Design
Cast (bijrol)
Still fotografie
Productiebedrijf
100 Dalasie Film
State of Mic
Gasten in je Gezicht / Dudes in your Face

Titel: Gifts from Babylon
Jaar: 2018
Duur : 24 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

MaatschappijPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.