Ga naar inhoud
Beelden van Google Earth vormen een virtuele stadssymfonie waarin anekdotische flarden van Bijlmer-bewoners de soundtrack vormen.
Surveillance camera’s, satellietsoftware en digitale landkaarten vormen een unieke virtuele stadssymfonie. De levenloze Google Earth-beelden van de Bijlmer worden zo een levendig portret van een buurt in beweging. Bewoners komen in de soundtrack aan het woord, maar hun verhalen worden niet afgemaakt. Het is als stilstaan op een druk plein, maar dan digitaal: flarden van mensenlevens schieten at random voorbij. In het geval van deze film moet je die mensen er alleen zelf even bij bedenken.

Credits

Productiebedrijf
PolakVanBekkum

Titel: Gaan om te zijn
Jaar: 2018
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.