Ga naar inhoud
Still

Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba

Regie: Pim van Hoeve
Terwijl Dummie net zo beroemd probeert te worden als zijn vader de farao, is zijn vriend Goos een beeldje met speciale kracht op het spoor. Avontuurlijke familiefilm naar de boekenreeks van Tosca Menten.

Nadat de tienjarige Goos in de eerste bioscoopfilm vriendschap voor het leven sloot met een 4000 jaar oude mummie, beleven de twee in dit vervolg opnieuw een spannend avontuur. Als Dummie beseft dat hij nooit groot zal worden, wil hij in ieder geval net zo bekend worden als zijn vader de farao. Vol zelfvertrouwen doet de mummie mee aan een wedstrijd. Ondertussen is Goos op het spoor gekomen van een geheimzinnig beeldje dat ervoor kan zorgen dat Dummie weer een mens wordt. Goos moet en zal de magische Sfinx van Shakaba vinden. De familiefilm is gebaseerd op de boekenreeks van Tosca Menten.
Titel: Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 17 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2016
Gouden Kalf Competitie Kidsbios Gouden Kalveren Inschrijving GK Actie & AvontuurJeugdHumorDrama

Gouden Kalf nominaties

Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek (2016)
Paul Voorthuysen

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.