Ga naar inhoud
Speelfilm vol ethische vragen over een ambulancechauffeur wiens werk belemmerd wordt door hufterig gedrag. Mede aangezet door een tv-optreden van een cabaretier, slaat hij op een dag letterlijk van zich af.

Max is ambulancechauffeur, een lonesome cowboy die al twintig jaar gelukkig getrouwd is met zijn werk. Hij heeft een los-vaste relatie met zijn buurvrouw, die in hem wel een vader voor haar kind ziet. Maar Max heeft stiekem zijn oog laten vallen op Amira, een nieuwe collega. Ondertussen wordt Max, net als veel collega’s, in zijn werk regelmatig belemmerd door ronduit hufterig gedrag. Hij slaat, daartoe mede aangezet door een tv-optreden van een beroemde cabaretier, op een dag letterlijk van zich af. Met grote gevolgen. Realistisch drama dat ethische vragen oproept over omgangsvormen in onze moderne samenleving. Mag je zomaar alles zeggen? Kun je beschaving verdedigen met onbeschaafde middelen?

Titel: Doodslag
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie, De Belofte, Specials & Events, Theo Maassen
Editie: NFF 2012

Sociaal maatschappelijkMisdaad

Gouden Kalf nominaties

Beste Scenario (2012)
Marcel Lenssen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.