Poëtische korte film waarin diverse Oekraïners, geplaatst in vervreemdende maar toch altijd realistische decors, spreken over thema’s als een thuis, het belang van verbinding, geschiedenis, verlies en schoonheid.
In tien cinematografische tableaux vivants worden verschillende Oekraïners geplaatst, die in een weliswaar vervreemdend, maar realistisch decor vertellen over hun bestaan. Tussen kleurrijke flats bijvoorbeeld, op een barokke bank voor een immense bewerkte foto van katachtigen, of op een ronde bank in wat een hotellobby lijkt. Tijdens deze intieme ontmoetingen bespreken de protagonisten thema’s als een thuis, verbinding, geschiedenis, verlies en schoonheid. Een poëtische korte film die een persoonlijke kant toont van het Oekraïne van vandaag.

Credits

Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Eefje Suijkerbuijk
Coproductiebedrijf
Fixer Ukraine

Titel: Doma kak doma
Jaar: 2020
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020

Gender & identiteitBuitenlandMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01