In een tijd waarin de natuur zijn waarde lijkt te verliezen probeert de regisseur, als een moderne Don Quichot dichter tot de natuur te komen. Dat doet hij door middel van bijzondere experimenten in deze korte documentaire.
Ton Cox is geboren in een Limburgs dorp, maar hij woont sinds een aantal jaar in de Randstad. Hier krijgt hij steeds meer het gevoel dat mensen verder van de natuur af zijn komen te staan. Vastbesloten het tij te keren, start hij de zoektocht om ‘dichter’ tot de natuur te komen. Met verschillende interviews en spannende experimenten probeert hij deze complexe taak te volbrengen. Ton wil camera’s plaatsen op dieren om zo hún kijk te geven op hun omgeving. De vraag is alleen of dat gaat lukken. Is de natuur wel te regisseren?

Credits

Regie
Producent
Scenario
Sound Design
Geluidsnabewerking
Research
Productiebedrijf
AKV|St. Joost

Titel: Directed by Nature
Jaar: 2018
Duur : 22 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

MaatschappijNatuur & Milieu

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01