Ga naar inhoud
Midas is verliefd op Sara. Wanneer zij zich tijdens een tipsy gesprek afvraagt wat zij als prostituee voor één nacht zou opleveren, gokt hij op tweeduizend euro. Zij zegt: ‘Deal’. Een goede koop, of einde vriendschap?

Midas is een student economie die graag in het café hangt. Niet in de laatste plaats omdat de sensuele studente Sara in zijn stamkroeg werkt. In een dronken bui, tijdens een nababbel, komt het fenomeen prostitutie ter sprake. ‘Wat zou ik nou waard zijn voor een nacht?’, vraagt Sara zich plagerig af. Na lang aandringen noemt de verlegen Midas een bedrag; tweeduizend euro. Tot zijn verbijstering roept ze: ‘Deal!’ En Sara meent het ook nog, zo blijkt. Midas slaapt er een nachtje over en leent dan het geld bij zijn dominante pa. Hij zegt Sara dat hij op het voorstel in gaat. Bij voorkeur tijdens een ‘spontaan’ reisje. Het wordt Barcelona, op zijn Air Miles. Ze komen overeen eerst van de stad te genieten alvorens tot actie over te gaan, maar als puntje bij paaltje komt, besluiten ze de deal af te blazen. Maar de nacht is nog niet voorbij.

Titel: Deal
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2012

Blik naar buiten(land)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.