Docu­men­taire over de lood­zware oplei­ding van het Korps Mariniers, een elite-eenheid van het Neder­landse leger. Negen maanden lang registreert de camera het proces van breken, of jezelf overwinnen.
De oplei­ding van het Korps Mariniers, een elite-eenheid van het Neder­landse leger, voert het motto velen zijn geroepen, slechts weinigen uitverkoren’. Wie de eind­streep haalt, moet in staat zijn zichzelf op te offeren voor een collega. De groep is zo sterk als de zwakste schakel. Zodra instruc­teurs zwakte ruiken, storten ze zich als roofdieren op de prooi, vooral tijdens lood­zware oefeningen. Gedurende negen maanden oplei­ding registreert de camera het proces van breken, of jezelf overwinnen.

Credits

Geluidsnabewerking
Sound Design
Omroep
Evangelische Omroep (EO)

Titel: De uitverkorenen
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2013

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte