Ga naar inhoud
Als de zekerheden van het geloof waarmee je bent opgevoed je ontvallen, wat doe je dan? Hans Busstra reist vertwijfeld langs familie en vrienden, op zoek naar Jezus. Begrijpen zij hem en vindt hij wie hij zoekt?
Hans Busstra, zoon van een dominee, probeert zijn vertwijfeling over het geloof te bezweren door langs godvruchtige familieleden te trekken. In de hoop zijn diepgravende zoektocht met hen te kunnen delen, leidt de reis ook langs zwaargelovigen als Jozef van den Berg en de enige atheïstische dominee van Nederland, Klaas Hendriks. Wordt de afgrond van zijn eigen vragen, vastgelegd in persoonlijke bespiegelingen voor de camera, hierdoor kleiner of groter? Anderhalf jaar lang reflecteert hij. Vindt hij de Jezus die hij zoekt?

Credits

Producent
Scenario
Sound Design
Productiebedrijf
SNG Film
Omroep
Evangelische Omroep (EO)

Titel: De onzichtbare vriend
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 12 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: NFF Debuutcompetitie, NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.