Ga naar inhoud
De gastvrije bejaarde Tahar ontvangt couchsurfers uit alle windstreken en toont hen het ware Tunesië. Backpacker Ali uit de Malediven is één van hen.
In een appartementencomplex in Tunis woont de tachtigjarige Tahar. Hij heeft een avontuurlijk leven gehad en zag veel van de wereld. Na zijn pensioen streek hij neer in zijn vaderland, waar hij leeft naar één gouden regel: neem enkel wat je nodig hebt en geef weg wat je kunt missen. Dat gaat prima samen met het online gastvrijheidsplatform Couchsurfing. Tahar biedt zijn gasten kosteloos een slaapplek aan en laat hen het ware Tunesië zien.

Credits

Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
MOONDOCS
Coproductiebedrijf
Bureau Beeldtaal Filmmakers
Postproductiebedrijf
Bureau Beeldtaal Filmmakers

Titel: De Ontmoeting - Het verborgen reisbureau van Oom Tahar
Jaar: 2019
Duur : 7 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

MaatschappijReizen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.