Ga naar inhoud
Still

One Night Stand VIII - Speelman

Regie: Klaartje Quirijns
Advocaat Speelman raakt tijdens een stroomuitval buiten zijn eigen dagelijkse werkelijkheid, waarvan hij vervolgens de observator wordt. Als een dier levend, merkt hij hoe hij zichzelf verloren is.
Zakenman Sweder Speelman leidt een succesvol leven met zijn vrouw, gevierd concertpianiste Cecile. Wanneer zijn ritme door kleine gebeurtenissen vertraagt, begint zijn automatische piloot te haperen. De wereld lijkt hem steeds meer buiten te sluiten en van hem een toeschouwer te maken. Wanneer hij een kat volgt die een leegstaand huis binnengaat, krijgt hij onbespied zicht op zijn eigen villa en Cecile. Sweder besluit uit zijn huwelijk te verdwijnen om te zien hoe Cecile reageert op zijn afwezigheid. Obsessief observeert Sweder zijn vrouw, maar hoe langer hij kijkt hoe meer grip hij op zichzelf verliest.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Production Design
Geluidsnabewerking
Sound Design
Titel: One Night Stand VIII - Speelman
Jaar: 2013
Duur : 50 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2013
Jaaroverzicht NFF Talent Mediafonds 25 JaarNFF Talent

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.