Ga naar inhoud
Korte documentaire over het ontstaan van Nederland, het winnen van land uit water in de laatste vijf eeuwen en de voortdurende strijd van de inwoners van Nederland tegen de zee.
Indrukwekkende korte documentaire over de voortdurende en klassieke strijd van de inwoners van Nederland tegen de zee, met behulp van foto’s, animatie en een fragment van Joris Ivens’ Zuiderzee. Nederland wordt van verschillende kanten bedreigd door water en heeft daardoor de laatste vijf eeuwen een grote staat van dienst opgebouwd in het winnen van land uit water. George Sluizer kreeg voor zijn debuut onder meer een speciale Zilveren Beer op het festival van Berlijn 1961 en een Nederlandse staatsprijs. Ook bekend onder de titel Land uit mensenhanden.

Credits

Animatie
Film Produktie Groep n.v.

Titel: De lage landen
Jaar: 1961
Duur : 29 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Focus: George Sluizer
Editie: NFF 2012

Geschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.