Ga naar inhoud
Thriller over een jetsetkoppel dat tijdens een rondreis gegijzeld wordt door een kluizenaar. Met enkele kunstgrepen voor de ontbrekende scènes vormen de opnames uit 1993 - in de kast beland na de dood van sterspeler River Phoenix - nu alsnog een complete speelfilm.

In 1993 was George Sluizer flink opgeschoten met de opnames van Dark Blood, met de grote filmbelofte River Phoenix in de hoofdrol. Zo’n tachtig procent van het script was verfilmd toen Sluizers sterspeler plotseling en veel te jong stierf. De filmrollen belandden op de plank. Jaren later kon Sluizer het door de verzekering in bezit genomen materiaal redden van vernietiging. Door middel van crowdfunding en creatieve oplossingen in de montagekamer, heeft Sluizer zijn film met de veelbelovende jonge acteur toch nog kunnen afronden. De thriller draait om een Hollywoodkoppel dat met een rondreis door de woestijn hun ‘tweede huwelijksreis’ wil vieren. Wanneer hun auto het begeeft en ze in de droge, hete omgeving stranden, worden ze gered door Boy (Phoenix). Maar de jonge kluizenaar is niet van plan het echtpaar te laten gaan.

Credits

Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Cast (bijrol)
Productiebedrijf
Sluizer Films BV

Titel: Dark Blood
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie, Focus: George Sluizer
Editie: NFF 2012

Blik naar buiten(land)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.