Intieme, rauwe documentaire waarin jonge mannen met een problematische achtergrond binnen een Rotterdams transformatiecentrum weer op weg worden geholpen. Zit de buitenwereld op hen te wachten?

Deze documentaire schetst een intiem, realistisch portret van het (on)vermogen om te veranderen. Bij transformatiecentrum De Nieuwe Kans worden jonge mannen met allerhande problematiek ondersteund door bevlogen begeleiders. Zij proberen hen te veranderen naar de maatstaven van de ‘normale’ samenleving. Getekend door hun verleden worstelen de jongvolwassenen met een maatschappij waarin nauwelijks plek voor hen lijkt te zijn. Impliciet vertelt deze microkosmos een groter verhaal over sociale ongelijkheid en het belang van oprechte aandacht.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Basalt Film
Omroep
VPRO
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie

Titel: Carrousel
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 8 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020

Gender & identiteitMaatschappij

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Documentaire (2020)
Marina Meijer

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01