Ga naar inhoud
Stills

Bellingcat – Truth in a Post-truth World

Regie: Hans Pool
Burgerjournalisten versus fake nieuws. Online collectief van waarheidszoekers bijt zich vast in de ware toedracht van MH17, de oorlog in Syrië en de vergiftiging van een Russische spion.
Het internet gaf fake nieuws en propaganda een boost, maar maakte ook de revolutionaire opkomst van de burgerjournalistiek mogelijk. Bellingcat, een groep van toegewijde online onderzoekers streeft ernaar om de waarheid van ondoorgrondelijke nieuwsverhalen van over de hele wereld bloot te leggen. Vanuit zijn thuisbasis in Leicester bevragen leider Elliot en zijn team van kranten, netwerken en overheden. Voor het eerst geven Bellingcat-onderzoekers uit Duitsland, Nederland, Finland en de Verenigde Staten een filmmaker exclusieve toegang hen te volgen. Hoe lukt het deze door sommige critici als verzameling 'armchair researchers' afgedane club om wereldleiders voor het gerechtshof te krijgen?

Credits

Uitvoerend Producent
Camera
Sound Design
Set geluid
Titel: Bellingcat – Truth in a Post-truth World
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 29 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2019
Gouden Kalf Competitie MaatschappijPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.