Ga naar inhoud
Romantiek, tragiek en intrige in een meeslepende serie over leven en werk van Koningin Beatrix die probeert een bijna onmogelijke balans te vinden als moeder, echtgenote en vorstin.

Serie over het leven en werk van Koningin Beatrix met een zorgvuldige gedramatiseerde interpretatie van historische gebeurtenissen. De serie opent in de Koninklijke tourbus, enkele minuten voor de aanslag op Koninginnedag 2009 en toont ook andere moeilijke en mooie momenten in het leven van de vorstin. Is ze de zakelijke manager op de troon zoals dat in de media vaak gesteld wordt? Hoe is ze als moeder en grootmoeder? Hoe ging ze om met de depressies en ziekte van haar man?

Titel: Beatrix, Oranje onder vuur
Jaar: 2012
Duur : 50 minuten
Categorie: Televisiedrama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie, Specials & Events, Willeke van Ammelrooy
Editie: NFF 2012

Geschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.