Ga naar inhoud
Still

Anne & Jean-Paul, onze wereld

Regie: Leendert Pot
Jaren na Anne Anders (1989) maakt Pot opnieuw een documentaire over zijn nu 53-jarige zus met het Downsyndroom. Anne en haar vriend gaan samenwonen en dromen ervan dat zelfstandig te doen.
Dertig jaar na Anne Anders (1989) maakt Leendert Pot opnieuw een documentaire over zijn zus met het Downsyndroom. Anne, inmiddels 53, is net gaan samenwonen met haar even oude vriend Jean-Paul. Hij heeft het fragiele X-syndroom. Als regisseur en cameraman én als broer en mantelzorger kruipt Pot in hun gedachtenwereld en logica. Zijn ze klaar voor de autonomie waar ze zo van dromen, of blijft begeleiding toch nodig? Pot volgt ze in dit poëtische portret vanaf het ontwaken en het naar het werk gaan tot en met hun vakantie.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Scenario
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Titel: Anne & Jean-Paul, onze wereld
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 22 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie MaatschappijGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.