Ga naar inhoud
De eerste negen dagen van de opstand in de Syrische stad Aleppo in 2012, vastgelegd door fotograaf Issa Touma. Hij filmde de gebeurtenissen op straat vanuit het raam van zijn woning.
De Syrische fotograaf Issa Touma ziet op een ochtend in augustus 2012 studenten met zandzakken zeulen in zijn straat. Het blijkt het begin te zijn van de opstand in de stad Aleppo. Touma pakt zijn camera en legt de eerste negen dagen vanuit zijn raam vast. Zo filmt hij onder meer hoe zijn buren hun huizen verlaten en hoe de strijd zich al snel verhardt. Ook legt hij de gevolgen voor hem persoonlijk vast: hij kan zijn huis niet uit, zijn voedsel raakt op en hij heeft geen internetverbinding meer.

Credits

Producent
Scenario
Sound Design
Productiebedrijf
Deep Focus Web Docs
Paradox
Distributie
Square Eyes

Titel: 9 Days - From My Window in Aleppo
Jaar: 2015
Duur : 13 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Grenzeloos Nederlands, Inschrijving
Editie: NFF 2016

PolitiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.