Ga naar inhoud
Vervallen Russische betonflats werken als een herinnering aan de nooit gerealiseerde toekomstbeloftes van de Sovjet-Unie, in deze dialectische film over de relatie tussen architectuur en de samenleving.
Het is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de Sovjet-Unie: de megalomane betonnen paneelbouw die in de jaren zestig opkwam. Toentertijd stonden deze Sovjetflats voor grote vooruitgang. Inmiddels weerspiegelen de vervallen gebouwen een vervlogen ideaal van de Sovjet-Unie. Met een bijzondere fotografische techniek scheidt regisseur Pim Zwier op beeldende wijze het heden, verleden en toekomst van deze architectuur, die nog altijd kan dienen als symbool voor de huidige situatie van Rusland.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Camera
Geluidsnabewerking
Montage
Postproductiebedrijf
Productiebedrijf
Pim Zwier
Distributie
Eye Filmmuseum
Postproductiebedrijf
Loods Lux & Lumen

Titel: 3rd Builders' Street
Jaar: 2018
Duur : 14 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

MaatschappijPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.