KORT! - #YOLO4REAL

Aiman Hassani Korte film - 2017 - 10 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Kort drama waarin de terminaal zieke twintiger Ahmed in het reine moet zien te komen met zijn onvermijdelijke dood. Een bucketlist biedt soelaas: je leeft ten slotte maar één keer.

Twintiger Ahmed krijgt te horen dat hij terminaal ziek is. In eerste instantie doet hij in zijn ontkenningsfase er alles aan om de angstaanjagende werkelijkheid te ontlopen. Maar de kop in het zand steken blijkt niet te helpen. Op het moment dat hij niet dieper kan gaan, beseft Ahmed dat hij de realiteit moet accepteren en er het beste van moet maken. De zieke twintiger besluit in dit korte drama elke milliseconde die hem nog rest te benutten door het afwerken van zijn bucketlist; je leeft ten slotte maar één keer.


Credits

Scenario Aiman Hassani
Producent(en) Mira Mendel
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland