Buiten is het feest

Jelle Nesna Speelfilm - 2020 - 95 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Geweld

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Zwijgen of vechten, dat is de keus waar de succesvolle zangeres Sonne voor komt te staan wanneer misbruik uit het verleden haar familie opnieuw bedreigt. Indringend drama met hoofdrollen voor Eelco Smits, Abbey Hoes en Georgina Verbaan.

Na de onverwachte dood van haar oudere zus stort singer-songwriter Sonne (25) zich tot verbijstering van haar familie furieus op de bescherming van haar nichtje Lotte (12). Niemand begrijpt wat haar drijft en waarom ze zelfs haar tournee afzegt. Maar wanneer haar gevecht met Lottes wettige vader tot een rechtszaak leidt komt het met schaamte omgeven verleden vol misbruik onvermijdelijk aan het licht. Dan blijkt dat muziek Sonnes pleister was; haar vrolijke façade een pantser om zich achter te verschuilen. Geïnspireerd op het leven van Karin Bloemen, naar de roman van Arthur Japin.

Tickets voor de NFF Publiekspremière zijn verkrijgbaar via www.filmfestival.nl/festivalpremiere-buiten-is-het-feest/

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Ciné Cri de Coeur
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Tine Verbeurgt
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland, België