Gevluchte filmmakers THE BUDDY FILM PROJECT van start met workshops

 


Stichting The Buddy Film Project gaat deze week van start met de Acteer Workshops en de Crew Workshop. Deze vormen onderdeel van de speelfilm WELKOM die in september in première moet gaan op het Nederlands Film Festival. The Buddy Film Project koppelt gevluchte filmprofessionals aan Nederlandse filmprofessionals met als doel hen een relevant netwerk te bieden en hen te begeleiden naar meer betaald werk. De workshops worden financieel mede ondersteund dankzij een geslaagde crowdfundcampagne (€ 35.000,-) via CineCrowd.  

Initiatiefnemers van The Buddy Film Project regisseur Dennis Overeem (FASHION PLANET,  SOPHIE’S WEB, BAM) en actrice Dewi Reijs (EEN ECHTE VERMEER, DE STILLE KRACHT):
"Veel mensen zijn op de gevlucht geslagen en hebben geen tijd gehad om hun spullen te pakken. Diploma's, filmmateriaal en foto's zijn achtergebleven of verloren gegaan. De workshops zijn bedoeld als een persoonlijke kennismaking, maar ook om elkaar professioneel te leren kennen op de werkvloer. Het is belangrijk om het niveau van onze deelnemers te bepalen voordat we met elkaar op de set staan".  

De afgelopen maanden zijn er tientallen gevluchte acteurs en crewleden ‘ontdekt’ en zij gaan de komende weken deelnemen aan de workshops, samen met Nederlandse collega’s, waaronder actrices Susan Visser en Kim-Lian van der Meij. Lees ook het eerdere NFF-interview met initiatiefnemers Dennis Overeem en Dewi Reijs.

De acteerworkshop wordt gegeven door docent Katrien van Beurden van Theatre Hotel Courage, bekend van haar werk in vluchtelingenkampen en conflictgebieden zoals Palestina en Iran.  

De speelfilm WELKOM wordt geregisseerd door Dennis Overeem en het scenario wordt geschreven door Beri Shalmashi (MAMA, HET FRONT). De producent is In-Soo Radstake (CARMEN VAN HET NOORDEN, SPION VAN ORANJE, HET BOMBARDEMENT, HET GEHEIM VAN DE HEMA).  

Susan Visser (GOOISCHE VROUWEN, HARTENSTRAAT), Kim-Lian van der Meij (FAME, FOOTLOOSE, APENSTREKEN), Tygo Gernandt (VAN GOD LOS, DOKTER TINUS, MICHIEL DE RUYTER), de Iraans-Nederlandse Nazanin Taheri (OP WEG NAAR PAKJESAVOND, ZWARTE TULP) en de Syrische acteur Arabi Ghibeh spelen een hoofdrol in de film.  

WELKOM is een romantische komedie met een lichte en menselijke kijk op het bestaan van een aantal vluchtelingen die hun leven weer op willen pakken in Nederland. De film speelt zich af in een klein Hollands dorpje waar alles staat te veranderen. In de lokale supermarkt krijgen zes statushouders uit verschillende landen een baan aangeboden. Dit zorgt niet alleen voor hilarische taferelen, maar vooral voor een hele nieuwe kijk op het leven.  

Voor de realisatie van de film is The Buddy Film Project nog op zoek naar financiële steun:
www.facebook.com/buddyfilmproject | www.buddyfilmproject.comwww.instagram.com/buddyfilmproject