IF THE SUN EXPLODES in februari in filmhuizen

 

IF THE SUN EXPLODES is vanaf 23 februari in de bioscoop te zien. Het speelfilmdebuut van Hanna van Niekerk krijgt tegelijkertijd een release via Filmthuis, de online zaal van de filmtheaters. IF THE SUN EXPLODES was een première op NFF 2016, waar de film de NFF MovieZone Award won.

Waterputten graven in Afrika of van 9 tot 5 in een kantoortuin? Backpack of bakfiets? Samenwonen of als happy single Tinderend het leven door? Typische twintigersdilemma’s die regisseur Hanna van Niekerk ter tafel brengt in haar speelfilmdebuut. In deze roadmovie trekken Yara (Wies Fest) en Philippe (Egbert-Jan Weeber) de wijde wereld in. Tijdens hun reis komt niet alleen aan het licht hoe verliefd ze zijn, maar ook hoe veel ze van elkaar verschillen. IF THE SUN EXPLODES is een roadmovie met levensvragen waar iedere twintiger zich in zal herkennen.

Synopsis IF THE SUN EXPLODES
Zoenen, vrijen, serieuze gesprekken, bijzondere ontmoetingen en onverwachte botsingen. De twintigers Yara (Wies Fest) en Philippe (Egbert-Jan Weeber) trekken de wijde wereld in. Zonder plan, alleen met een rugzak en met elkaar. Langzaamaan komt onder de zomerzon en de sterrenhemel aan het licht dat ze ondanks hun verliefdheid toch ook wel veel van elkaar verschillen. Philippe heeft een duidelijk idee hoe het niet moet in leven en loopt rusteloos zijn dromen achterna. Yara is veel rustiger en op zoek naar verbinding. In deze dromerige, authentieke en deels geïmproviseerde roadmovie worstelen de hoofdpersonen ieder met hun eigen twintigersdilemma: backpackend de wereld over op zoek naar avontuur of als bakfietsmoeder door Amsterdam-Zuid.

Biografie Hanna van Niekerk
Hanna van Niekerk (geboren in La-Paz, Bolivia, 1991) is een Nederlandse regisseur en scenarist woonachtig en werkzaam in Amsterdam. Haar afstudeerfilm EN ZE LEEFDEN NOG LANG... won de Wildcard Fictie Prijs van het Nederlands Filmfonds in 2014. De film won daarnaast ‘Beste Film’ op het Eindhovens Film Festival in 2014. Haar debuutfilm ging in première op het Nederlands Film Festival 2016 en won de NFF MovieZone Award, uitgereikt door een vijfkoppige jongerenjury. | Lees ook het interview met de regisseur voorafgaand aan NFF 2016