Platina Film voor LOFT

11 februari 2011
Jeroen van Koningsbrugge ontving de Platina Film uit handen van Linda de Mol. Foto: Roy Beusker

LOFT, van regisseur Antoinette Beumer, behaalt vandaag de status van Platina Film. Ruim 400.000 mensen hebben sinds de Nederlandse bioscooprelease op donderdag 16 december de spannende thriller over liefde, lust en vreemdgaan gezien. Het is de eerste keer dat een regisseur binnen een jaar tweemaal de status van Platina Film behaalt. Antoinette Beumers eerste speelfilm DE GELUKKIGE HUISVROUW behaalde op 25 mei 2010 de Platina status. Met LOFT levert zij wederom een zeer succesvolle publieksfilm af.

Zaterdag reikte Linda de Mol de Platina Film uit aan acteur Jeroen van Koningsbrugge op de set van IEDEREEN IS GEK OP JACK.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

LOFT wordt geproduceerd door Millstreet Films, Woestijnvis en Pupkin Film in coproductie met BNN. Saskia Noort schreef de Nederlandse adaptatie van het door Bart de Pauw geschreven scenario.

Independent Films verzorgt de bioscoopdistributie van de film. LOFT draait momenteel in 101 zalen in Nederland.

www.loftdefilm.nl