East meets West: Masterclass van regisseurs Anwar en Koolhoven

 


Benieuwd naar het leven als internationaal succesvol regisseur? CinemAsia organiseert zaterdag 10 maart een masterclass van de Indonesische Joko Anwar en Nederlandse Martin Koolhoven over hun kijk op de filmwereld.

De twee gasten delen hun ervaringen met het regisseren van genrefilms. Joko Anwar, bekend van SATAN’S SLAVES, HALFWORLDS en A COPY OF MIND, brak in 2003 door als de scenarioschrijver van de succesvolle Indonesische komedie ARISAN!. Sindsdien heeft hij vijf lange speelfilms op zijn naam staan.

Martin Koolhoven debuteerde in Nederland met de lange televisiefilm DUISTER LICHT. Hij staat in het binnen- en buitenland bekend als de regisseur van komedie HET SCHNITZELPARADIJS en historisch drama OORLOGSWINTER. Zijn eerste internationale film, de calvinistische western BRIMSTONE, is vorig jaar bekroond met zes Gouden Kalveren.

De gerenommeerde regisseurs gaan met elkaar in gesprek over de verschillen – en mogelijk ook overeenkomsten – tussen de Europese en Aziatische filmmarkt. Tevens bespreken ze voor welk publiek ze hun films maken. Het gesprek wordt geleid door filmjournalist Hugo Emmerzael.

De masterclass vindt plaats op zondag 10 maart van 13.00 uur tot 14.30 uur in het Amsterdamse filmtheater Kriterion (zaal K2). Wil jij dit leerzame evenement bijwonen? Dat kan! Klik hier voor meer informatie.

Datum: 10 maart 2018
Locatie: Kriterion K2 (Amsterdam)
Tijd: Van 13.00 uur tot 14.30 uur