Vrijwilliger op het NFF: Willemijn Besaris

 

 
September komt steeds dichterbij en het duurt nog even voordat van 20 tot en met 29 september 2017 Utrecht weer in het teken staat van het Nederlands Film Festival. Tien dagen lang is het feest en kun je je helemaal verdiepen in de wereld van film, televisie en interactive.  

Vrijwilligers zijn onmisbaar op het NFF. Ieder jaar melden honderden enthousiastelingen zich aan om het vaste team voor, tijdens en na het festival te komen versterken. Maar wat houdt een vrijwilligersfunctie nou precies in?
Willemijn hielp vorig jaar bij de Gastenservice en vertelt graag over haar ervaring als vrijwilliger op het NFF. 
 
Wat was jouw motivatie om je aan te melden als vrijwilliger?
Als filmliefhebber van het eerste uur volg ik het NFF al jaren op de voet. Toen ik via een vriendinnetje werd getipt om vrijwilligerswerk te doen was ik meteen om. Het leek mij ontzettend interessant om alles achter de schermen mee te kunnen maken en daar zelf ook mijn steentje aan te kunnen bijdragen.  
  
Wat is je achtergrond qua werk of opleiding, en in hoeverre speelt dat mee om op het Nederlands Film Festival te werken?
Ik heb een jaartje journalistiek gedaan, dat was mijn 
plan B als ik niet zou worden aangenomen op de Toneelacademie. En dit was helaas het geval. Gezien dit nog steeds een grote ambitie is en toneel en film een belangrijke rol in mijn leven spelen, omring ik mij graag met mensen uit de culturele sector. Zéker niet alleen om te  netwerken, maar ook om me te laten inspireren. Verder vond ik het ook een goede werkervaring omdat je te maken krijgt met organisatorische factoren en (vooral met gastenservice) internationale aspecten. Het is zeker een leuke en uitdagende manier om jezelf te ontwikkelen op het gebied van organisatie!
 
Wat maakt het interessant om vrijwilliger te zijn, specifiek bij het NFF?   
 Bij het NFF doe je er écht toe als vrijwilliger en dat voelt ook zo. Zonder vrijwilligers zou het niet ieder jaar zo'n succes zijn en daarom is het ook zo belangrijk dat veel mensen zich aanmelden! Er zijn zoveel fantastisch leuke dingen die je op je kunt nemen. Of je nou zaalwacht bent, flexer of de gastenservice doet, je maakt het festival op een unieke manier mee en die ervaring kun je mooi in je zak steken. Oh ja, je zult ook merken dat je een band opbouwt met je team. Iedereen gaat ervoor en dat geeft hele goede energie!  
  
Wat hoop je te zien of te doen op de 37e editie van het NFF?
HUILEN! Helaas kan ik er dit jaar niet bij zijn omdat ik op reis ben. Maar ik hoop wel leuke foto's te krijgen van mede-vrijwilligers van vorig jaar. Dan ben ik er toch nog een klein beetje bij.  

Wat is je mooiste herinnering aan vrijwilligen op het NFF?
Die middag dat ik met een jongen uit het flexteam naar de bouwmarkt ging om hout te halen. Niemand durfde met de bakwagen door Utrecht te rijden. Nou, toen heb ik dat maar op me genomen. Ik had net drie weken m'n rijbewijs, maar hee, waar hebben we het nou over? Uiteindelijk hoorde ik ergens door een portofoon: "ja dat is Willemijn, die rijdt met die bakwagen", dat was erg grappig. Verder was het gala echt fantastisch om mee te maken. Alle grote acteurs en actrices in de prachtigste kleding over de rode loper, de sfeer, het feest. Die avond was volmaakt.  

Waarom moeten mensen zich absoluut aanmelden voor #NFF2017?

Gewoon lekker doen! Je bent echt nodig en het is een onvergetelijke ervaring! Geloof me maar gewoon. ;-)  

Meld je aan als vrijwilliger voor het NFF 2017! Wees er snel bij, voor de functies Gastenservice en Première Assistent hebben wij al ruim voldoende aanmeldingen mogen ontvangen!