Shortalkz video-interview met Pieter Kuijpers

 
 
In samenwerking met Shortcutz Amsterdam bieden we een volgende serie van de Shortalkz video-interviews aan. Deze week: regisseur en producer Pieter Kuijpers ( VAN GOD LOS, RIPHAGEN). Hij besloot om zich vooral te focussen op het produceren van jong talent.  


    
     PIETER KUIJPERS

Pieter Kuijpers (1968) begon zijn carrière als scenarioschrijver. Later zette hij een nieuwe stap in zijn leven en richtte hij zich ook op het regisseren van films, zoals DE GRIEZELBUS (2005) en DOODSLAG (2012). Voor de Nederlandse tv-serie VAN GOD LOS won hij in 2003 twee Gouden Kalveren: voor Beste Scenario en Beste Regie. De door Pieter geproduceerde film AANMODDERFAKKER werd op het NFF 2014 bekroond met de Gouden Kalf voor Beste Speelfilm.
Na het produceren van RIPHAGEN vorig jaar besloot Pieter zich niet meer bezig te houden met regie maar zich volledig in te zetten als producent voor zijn bedrijf Pupkin. 


Pieter heeft grote verwachtingen van de nieuwe generatie Nederlandse filmmakers: 

“Ik vind ze ongelooflijk slim. Ze weten veel meer dan ik op die leeftijd en ze weten ook veel beter wat ze willen vertellen.”

Het volledig overzicht van Shortalkz vind je hier
  
 
In het afgeronde seizoen twee van Shortalkz verschenen eerder interviews met Eddy TerstallAriane SchluterRemy van HeugtenRaymond ThiryBen SombogaartJoram LürsenGuido van Gennep, Sacha PolakArne ToonenRobert de HoogSan Fu Maltha, Ate de JongErik van SchaaikMarc Schmidt ,  Mees PeijnenburgNina Gantz en Rifka Lodeizen.