Shortalkz video-interview met Martin Koolhoven

 
 
In samenwerking met Shortcutz Amsterdam bieden we een volgende serie van de Shortalkz video-interviews aan. Na zijn oud klasgenoot Job ter Burg is nu Martin Koolhoven aan het woord. In deze aflevering vertelt hij dat hij nooit een Hollywooddroom had, maar wel ooit heeft gedroomd over het maken van films in het Engels.

    
      MARTIN KOOLHOVEN

Martin Koolhoven (1969) studeerde in 1996 af aan de Filmacademie, waar hij onder meer samenwerkte met Job ter Burg. Hij werd bekend door films als HET SCHNITZELPARADIJS en OORLOGSWINTER. De laatste werd bekroond met de Gouden Film. In 2016 kwam zijn eerste Engelstalige film uit: BRIMSTONE. Onder meer Guy Pearce, Dakota Fanning en Carice van Houten speelden een rol in deze film. BRIMSTONE werd lovend ontvangen door het publiek.
Op het Nederlands Film Festival won hij een Gouden Kalf voor DE GROT (2001) en KNETTER (2006).


Het volledig overzicht van Shortalkz vind je hier

"In de meeste ideale wereld, maak ik films in Europa en haal ik Amerikanen naar Nederland. [...] Het Hollywoodsysteem vind ik niet het meest creatiefste systeem dat er is."
  
 
In het afgeronde seizoen twee van Shortalkz verschenen eerder interviews met Eddy TerstallAriane SchluterRemy van HeugtenRaymond ThiryBen SombogaartJoram LürsenGuido van Gennep, Sacha PolakArne ToonenRobert de HoogSan Fu Maltha, Ate de JongErik van SchaaikMarc Schmidt ,  Mees PeijnenburgNina Gantz en Rifka Lodeizen.