Blikverruimers Madja Amin en Saman Amini geven Masterclasses op NFF


Foto’s © Jouk Oosterhof / Cake Film & Photography.

Op respectievelijk 26 en 27 september geven NFF Blikverruimers Saman Amini en Madja Amin Masterclasses aan het NFF-publiek. De aanmelding voor deze masterclasses is nu geopend! 

Saman Amini

Saman Amini geldt als een groot acteertalent - zowel op de planken als op de film- of tv-set. De acteur, die deel uitmaakt van het ensemble van het Nationale Toneel  en de oprichter is van Stichting Black Sheep Can Fly, kan de lessen die hij zelf opdeed aan de Maastrichtse Toneelacademie als geen ander overbrengen op jonge beloftes. Dat is exact wat deze Blikverruimer in zijn speciale masterclass in het Festivalpaviljoen gaat doen. Tien getalenteerde geluksvogels krijgen daar in twee uur een workshop improvisatie. De masterclass is specifiek bedoeld voor acteertalent dat al een opleiding volgt, óf net heeft voltooid.

Geïnteresseerden kunnen hun cv met korte motivatie sturen naar programma@filmfestival.nl, waarna een selectie volgt. Deelname kost €12,50, aanmelden kan tot 6 september.

Madja Amin

Regisseur Madja Amin is een echte autodidact, die na het behalen van zijn Bedrijfskundediploma zijn hart volgde en met een betaalbare  camera en met vrienden films begon te maken. Dat was het begin van een even opmerkelijke als succesvolle carrière, met vele muziekvideo's (zoals Boefs Habiba, goed voor meer dan 36 miljoen YouTube-views) en commercials (inclusief de NFF-commercial van dit jaar) als gevolg. In zijn toegankelijke masterclass laat deze Blikverruimer zien hoe ver je het kunt schoppen met een doe-het-zelf-mentaliteit. Hoe lukte het hem om zonder filmdiploma door te breken en... hoe kun jíj dat ook? Als het aan Madja ligt, zit de hele zaal vol met jonge en enthousiaste (wannabe) clip-, commercial- en filmmakers zónder papiertje, maar filmstudenten of afgestudeerde filmmakers zijn uiteraard ook van harte welkom. 

Tickets voor de masterclass van Madja Amin zijn hier  verkrijgbaar.

Kijk hier voor meer informatie over de NFF Blikverruimers.